Waar kan ik je mee helpen?

Privacyverklaring

Dit is de privacyverklaring van Body & Fit Sportsnutrition B.V. (hierna: “wij” of “ons”). Hierin leggen wij uit wat we met je persoonsgegevens doen en waarom wij dat doen. Als een term niet in deze verklaring wordt beschreven, dan heeft deze de betekenis zoals beschreven door de AVG (Algemene verordening persoonsgegevens EU 2016/679). Neem de tijd om deze verklaring helemaal door te lezen zodat je volledig op de hoogte bent. Als je vragen hebt over deze verklaring neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je hieronder. Wij respecteren jouw privacy en doen er alles aan om je persoonlijke gegevens te beschermen.  In onze privacyverklaring leggen we uit wat wij met je persoonlijke gegevens doen wanneer je onze website bezoekt (ongeacht waar vandaan), wat je privacy rechten zijn en hoe de wet je beschermt.

CONTACTGEGEVENS

Naam verwerkingsverantwoordelijke: Body & Fit Sportsnutrition B.V.

Wij gebruiken de volgende handelsnamen: Bodyenfitshop.nl, Body & Fit, Body & Fitshop en bodyandfit.com.

Vestigingsadres:
Mars 10
8448CP
Heerenveen

Telefoonnummer: 
088-2202999
E-mailadres: privacy@bodyandfit.com

De privacyverklaring is voor het laatst bijgewerkt op 17 september 2020.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Persoonlijke gegevens, of persoonsgegevens, houdt in: alle informatie over een persoon waaruit je kunt afleiden om wie het gaat.  Per activiteit is beschreven welke persoonsgegevens wij verwerken, voor welk doel wij die persoonsgegevens gebruiken en welke verwerkingsgrond wij benutten voor de betreffende verwerking. We gebruiken je persoonsgegevens alleen voor dingen die de wet toestaat.  Meestal verwerken we je persoonsgegevens voor het uitvoeren van de overeenkomst die we met je hebben gesloten, of wanneer het voor ons gerechtvaardigd belang (of dat van derden) nodig is, en jouw belangen en fundamentele rechten niet zwaarder wegen dan dat belang.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Bij iedere bestelling die je bij ons plaatst verwerken wij de volgende persoonsgegevens:

  • Geslacht
  • Voor- en achternaam
  • Bezorgadres (straat, huisnummer, postcode en stad)
  • [Optioneel] factuuradres (straat, huisnummer, postcode en stad)
  • Telefoonnummer
  • [Optioneel] geboortedatum
  • E-mailadres
  • IP-adres

Wij verwerken deze persoonsgegevens om je bestellingen te kunnen verwerken en om eventuele vragen over je bestelling te kunnen beantwoorden. De verwerkingsgronden die wij gebruiken zijn het uitvoeren van de overeenkomst die wij met je hebben gesloten en het nakomen van onze wettelijke verplichtingen. Denk hierbij aan onze wettelijke administratieverplichtingen.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Om het bestellen makkelijker te maken kun je er ook voor kiezen om een account aan te maken. Als je een account aanmaakt en de betreffende gegevens invoert, verwerken wij de volgende persoonsgegevens:

  • Geslacht
  • Voor- en achternaam
  • [Optioneel] geboortedatum
  • Ingevoerde adressen in het adresboek
  • Overzicht van je bestellingen
  • Reviews
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres

Wij verwerken deze persoonsgegevens om je bestellingen te kunnen verwerken en om eventuele vragen over je bestelling te kunnen beantwoorden. Wij gebruiken het overzicht van je bestellingen en reviews om inzicht te krijgen in de voorkeur die je hebt voor onze producten. De gronden die wij gebruiken om je geslacht, voornaam, achternaam, geboortedatum (optioneel), adressen, telefoonnummer, emailadres en IP-adres te verwerken zijn: het uitvoeren van de overeenkomst die wij met je gesloten hebben en het nakomen van onze wettelijke verplichtingen. Wij gebruiken het overzicht van je bestellingen en reviews op basis van het gerechtvaardigd belang om transacties te versimpelen en inzicht te krijgen in de product voorkeuren van onze klanten. Hiermee kunnen we de samenstelling van het assortiment aanpassen aan de voorkeuren van onze klanten.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Als je onze website bezoekt en daarop rondkijkt verwerken wij de volgende informatie:

  • Bij benadering je locatie op basis van een deel van je IP-adres
  • Wat je doet op onze website, bijvoorbeeld wat je aanklikt
  • Je type internetbrowser en het type apparaat dat je gebruikt om onze website te bezoeken
Wij verwerken deze gegevens op basis van ons gerechtvaardigd belang om de website te verbeteren en om inzicht te krijgen in de product voorkeuren van onze klanten.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Met onze nieuwsbrief maken we je graag attent op nieuwe ontwikkelingen en aanbiedingen. Als je gebruik maakt van onze nieuwsbrief, verwerken we de volgende informatie:

  • E-mailadres
  • Waar je op klikt in de nieuwsbrief.

Wij gebruiken je e-mailadres om de nieuwsbrief aan je te sturen. Dit doen wij uitsluitend als wij daarvoor toestemming van je hebben gekregen. Je kunt je op ieder moment afmelden van de nieuwsbrief door te klikken op de afmeldlink in de nieuwsbrief of door in je account je toestemming in te trekken. Wij gebruiken je klikgedrag om vast te stellen voor welke onderdelen van de nieuwsbrief je interesse hebt. Die informatie gebruiken wij voor het samenstellen van ons productaanbod op de site. Wij verwerken je klikgedrag op basis van ons gerechtvaardigd belang om inzicht te krijgen in de product voorkeuren van onze klanten.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Wij adverteren met onze producten op andere websites en social media-platformen. Als wij dat doen, verwerken wij de volgende gegevens:

  • Je klikgedrag op online advertenties
  • Je IP-adres of advertentie-ID

Als je klikt op een online advertentie voor onze producten (bv. op Facebook) dan leggen wij op onze website vast dat je hebt geklikt op een advertentie en waar de betreffende advertentie getoond werd. Als je akkoord hebt gegeven voor het ontvangen van de e-mailnieuwsbrief dan kunnen wij je op grond van je e-mailadres indelen in een publiek (‘audience’) dat wij aan een social media-platform opgeven om een advertentie aan je te tonen of juist om ervoor te zorgen dat die advertentie niet getoond wordt. Dat doen wij bijvoorbeeld als je interesse hebt getoond in een product op onze website, maar dat je (nog) niet hebt gekocht of juist als je meerdere keren een specifiek product hebt gekocht. Wij verwerken deze persoonsgegevens alleen als je toestemming hebt gegeven voor het plaatsen van de cookies die aan de betreffende verwerkingen zijn verbonden.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

We hebben een klantenservice om vragen te beantwoorden en problemen op te lossen. Je kunt met ons bellen, e-mailen of chatten of een bericht sturen via social media, zoals Facebook en Instagram.

We kunnen je efficiënter helpen door jouw gegevens te bewaren. Daarbij verwerken we de volgende persoonsgegevens:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • IP-adres

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Wij verzamelen graag reviews over onze producten of dienstverlening. Daarbij verwerken we minimaal de volgende persoonsgegevens:

  • E-mailadres
  • Naam

De reviews verzamelen we op twee manieren: je kunt een review bij een product op onze webshop schrijven of je kunt een review schrijven na het afronden van je bestelling. In het laatste geval maken we gebruik van een derde partij, Trusted Shops. Trusted Shops biedt gratis kopersbescherming en de mogelijkheid om een review te geven. Tijdens het afronden van het bestelproces, op de bedankpagina, vragen we je expliciet om toestemming voor het gebruik van Trusted Shops. Indien je toestemming geeft worden ook de volgende gegevens met Trusted Shops uitgewisseld:

  • Besteldatum
  • Ordernummer
  • Aankoopbedrag
  • Betaalmethode
  • Klantnummer
  • E-mailadres
  • Naam van de webshop
  • IP-adres

Als je een account hebt bij Trusted Shops of je hebt eerder bij een andere webshop toestemming gegeven voor de diensten van Trusted Shops, dan wordt op onze webshop deze toestemming niet nogmaals gevraagd. Voor meer informatie: https://www.trustedshops.nl/juridische-informatie/

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Klanttevredenheidsonderzoeken (surveys) voeren we uit onder klanten die bij ons bestellen. Hiervoor werken we samen met marketingpartners waarmee we een verwerkingsovereenkomst hebben. Wij verwerken deze gegevens op basis van ons gerechtvaardigd belang om inzicht te krijgen in de voorkeuren van onze klanten ten aanzien van producten of de gebruiksvriendelijkheid van de webshop.
Daarbij verwerken we minimaal de volgende persoonsgegevens:

  • E-mailadres
  • Naam

De marketing partner waarmee we samenwerken is InSites Consulting. Voor meer informatie:  https://www.insites-consulting.com 

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Op onze website kunnen we een campagne onder de aandacht brengen. Daarbij verwerken we dan de volgende gegevens:

  • E-mailadres
  • Voor- en achternaam
  • [Optioneel] Geslacht
  • [Optioneel] Geboortedatum
  • [Optioneel] Interesses
  • IP-adres

We verwerken je gegevens alleen als je daar toestemming voor hebt gegeven. We nemen jouw gegevens op in ons bestand voor het versturen van e-mailnieuwsbrieven. Voor het tonen van een campagne maken we gebruik van de diensten van Sleeknote. Sleeknote bewaart je gegevens maximaal drie maanden.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Wij maken geen gebruik van geautomatiseerde instrumenten om beslissingen te nemen over personen. Naast de gegevens die zichtbaar zijn in je account leggen wij geen apart gebruikersprofiel van je aan. Wel sturen we je mailings en nieuwsbrieven met op jou afgestemde inhoud. De inhoud wordt bepaald door je aankopen en de interesses die we uit jouw aankoop- en klikgedrag kunnen opmaken.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Wij bewaren jouw persoonsgegevens alleen, zo lang als nodig is, om de doelen te realiseren waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Wij bewaren de gegevens niet buiten de Europese Economische Ruimte (EER). 



Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

We zijn wettelijk verplicht om gegevens van je bestellingen (zoals facturen en andere boekhoudkundige documenten) zeven jaar te bewaren.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

We zijn wettelijk verplicht om je gegevens zeven jaar te bewaren. Daarnaast bewaren we de gegevens van je bestellingen zolang je account actief is.


Na het verwijderen van je account bewaren we je gegevens alleen nog als we daartoe wettelijk verplicht zijn. Is dit niet het geval, dan worden je accountgegevens direct verwijderd (met uitzondering van bestelgegevens, zoals facturen, die we zeven jaar moeten bewaren).

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

We bewaren je bezoekersgegevens (zoals cookies) alleen zolang we daartoe verplicht zijn en hooguit 26 maanden. Daarna zullen we je opnieuw om toestemming vragen, anders worden de gegevens definitief verwijderd.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

We sturen je alleen nieuwsbrieven als je daar nadrukkelijk toestemming voor gegeven hebt. We bewaren jouw toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen zodat we onze juridische basis voor het verzenden van nieuwsbrieven kunnen vaststellen. Wanneer je je uitschrijft voor de nieuwsbrief, verwijderen direct je emailadres uit onze lijst.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij zolang je als klant actief bij ons bent.

Een telefoongesprek kan worden opgenomen voor trainings- en analysedoeleinden. Wij hebben een gerechtvaardigd belang om deze interacties te gebruiken om onze dienstverlening te kunnen verbeteren. Wij bewaren het telefoongesprek gedurende drie maanden.

Aan het begin van het gesprek word je geïnformeerd dat het gesprek kan worden opgenomen, de doeleinden van dergelijke opnames en de beoogde ontvanger.

Je hebt het recht om bezwaar hiertegen te maken. Je hebt ook het recht om toegang tot zo’n opname te vragen.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Body & Fit zal jouw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van jouw bestelling. Denk bijvoorbeeld aan PostNL voor de bezorging van pakketten in Nederland.  Ook kunnen we je gegevens delen met partners die ons helpen met:

  • het ondersteunen bij onze klantenservice;
  • het ondersteunen bij onze advertentie- en marketingcampagnes;
  • het ondersteunen bij het doen van klantonderzoek en het verkrijgen van ratings- en reviews;
  • het leveren van financiële diensten, zoals betaaldiensten, incassobureaus en kredietinformatiebureaus.

Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren. Al onze derden zijn verplicht de vertrouwelijkheid van jouw persoonsgegevens te respecteren. We staan niet toe dat derden jouw persoonsgegevens voor eigen doeleinden gebruiken; we geven ze alleen toestemming om jouw gegevens te verwerken voor specifieke doeleinden en in overeenstemming met onze instructies. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van jouw gegevens te respecteren.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens. Ook heb je het recht op overdraagbaarheid van jouw gegevens. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van je hebben, in een computerbestand naar jou of naar een door jou genoemde organisatie te sturen.


Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of overdracht van jouw persoonsgegevens of een verzoek tot intrekking van jouw toestemming tot of bezwaar tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar privacy@bodyandfit.com. Na het vaststellen van je identiteit, zullen wij uiterlijk binnen vier weken na ontvangst van je verzoek mededelen welke persoonsgegevens wij van je verwerken of eventueel kunnen verwijderen, afschermen of verbeteren. 

Indien je een account hebt aangemaakt kun je op elk moment jouw gegevens inzien en wijzigen via de pagina “Mijn Account” op /login .


Wil je jouw gegevens verwijderen of uit ons systeem kopiëren? In dat geval kan je contact met ons opnemen via de contactpagina en dan maken wij dit voor jou in orde voor zover dit wettelijk toegestaan is!

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.

Als je een klacht hebt over de naleving van deze privacyverklaring of over een schending van jouw rechten op grond van de wet, kun je contact opnemen met privacy@bodyandfit.com. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Voor de contactgegevens van de Autoriteit Persoonsgegevens verwijzen wij je naar hun website: https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl.

Was dit antwoord nuttig? Ja Nee

Feedback versturen
Het spijt ons dat we u niet hebben kunnen helpen. Als u feedback geeft, kunnen we het artikel verbeteren.